Khamis, 16 Julai 2009

Di mana boleh dapat kad Touch N Go atau Smart Tag?


Musim raya bakal tiba tak lama lagi. Bila raya, jalan dan highway pastinya sesak dengan kenderaan. Semuanya akan beratur panjang demi membayar tol. Kalau masih terkorek-korek duit syiling tu kira susah jugak tu untuk melancarkan perjalanan.

Cepat-cepat lah cari kad Touch N Go pada pemandu-pemandu yang bakal pulang berhari raya di kampung. Kalau anda pasang pulak lagi kad Touch N Go dengan Smart Tag memang terbaik la. Bukan sahaja memudahkan anda, tak perlu terkorek-korek cari duit syiling, tak perlu nak berhenti lama-lama, tak perlu asyik tekan break saja, masa pun lebih jimat.

Rancanglah perjalanan anda dengan baik. Servis kereta anda. Ingat orang yang tersayang dan berhati-hatilah di jalan raya.

Penggunaan kad Touch n Go beserta smart tag boleh menjimatkan masa sehingga 4 kali ganda selain memudahkan perjalanan anda. Harga satu unit smart tag ialah RM 120. Harganya agak mahal, tapi masa yang anda boleh jimat atas jalan saya rasa berbaloi untuk jangka panjang.

Untuk mendapatkan kad touch n go, and boleh beli di tempat berikut. KLIK SINI.
Untuk mendapatkan kad Smart Tag, and boleh beli di tempat berikut. KLIK SINI.

Untuk Highway SILK, di kauter plaza tol Sungai Ramal dari Kajang hala ke Putrajaya, ada satu kaunter bayaran tol dimana anda boleh topup kad touch N go anda direct dari kaunter bayaran tol. Jadi orang-orang Kajang, Semenyih dan sekitarnya boleh topup di sini jika anda menuju ke arah Putrajaya.

Untuk pengguna Highway SKVE selepas je keluar tol Ayer Hitam menuju arah Putrajaya, anda akan nampak stesen minyak SHELL di sebelah kiri anda, sebelum memasuki kawasan CAMERA SPEED TRAP. Kat stesen SHELL tu anda boleh topup kad touch N go anda.

Untuk penduduk sekitar Telok Panglima Garang, anda boleh reload kad Touch n Go anda di stesyen minyak Petronas berhampiran (sebelum) Jomalina.

Kalau anda reload Touch N Go di kedai seven eleven pun boleh tapi diaorang kenakan cas tambahan. Nanti kalau ada GST cas ni mungkin bertambah. Jadi reload dengan pihak Touch N Go lebih menjimatkan anda.

Yang best pakai smart tag ialah kemudahan pembayaran. Anda juga nampak bergaya bila potong Q dan terus mara ke depan sedangkan kereta lain yang mewah pun sedang terhegeh-hegeh beratur nak bayar guna duit tunai. Time ni anda rasa best sangat dan bebaloi pakai Smart Tag, walaupun kereta anda mungkin tak sehebat mana.

Untuk maklumat yang terkini dan update semasa, anda boleh juga ke laman FB mereka di link berikut iaitu laman Facebook rasmi mereka di  FB Touch N Go.

Untuk bercakap sendiri dengan pihak Touch n Go, silalah menelefon ke pusat khidmat pelanggan mereka di talian 03-27148888.

Banyak plaza tol utama juga dijangka tidak lagi akan menerima duit tunai untuk melancarkan operasi mereka. Jadi elok sangat la anda cari kad Touch n Go. Kalau tak ada tu kira ketinggalan sangat. Lagipun Touch n Go ni dah pakai selain dari tol seperti untuk bayar parking di Alamanda atau IOI Putrajaya. Senang dan jimat masa, tak perlu cari mesin bayar tiket dan beratur lagi.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

yup... reload dekat atm pun boleh. prefer cimb bcoz no charge fee..