Khamis, 16 Julai 2009

Di mana boleh dapat kad Touch N Go atau Smart Tag?


Musim raya bakal tiba tak lama lagi. Cepat-cepat lah cari kad Tuoch N Go pada pemandu 2 yang bakal pulang berhari raya di kampung. Rancanglah perjalanan anda dengan baik. Servis kereta anda. Ingat orang yang tersayang dan berhati -hatilah di jalan raya.

Penggunaan Kad boleh menjimatkan masa dan memudahkan anda.

Untuk mendapatkan kad touch n go, and boleh beli di tempat berikut. KLIK SINI.
Untuk mendapatkan kad Smart Tag, and boleh beli di tempat berikut. KLIK SINI.

Untuk Highway SILK, di kauter plaza tol Sungai Ramal dari Kajang hala ke Putrajaya, ada satu kaunter bayaran tol dimana anda boleh topup kad touch N go anda direct dari kaunter bayaran tol. Jadi orang-orang Kajang, Semenyih dan sekitarnya boleh topup di sini jika anda menuju ke arah Putrajaya.

Untuk pengguna Highway SKVE selepas je keluar tol Ayer Hitam menuju arah Putrajaya, anda akan nampak stesen minyak SHELL di sebelah kiri anda, sebelum memasuki kawasan CAMERA SPEED TRAP. Kat stesen SHELL tu anda boleh topup kad touch N go anda.

Untuk penduduk sekitar Telok Panglima Garang, anda boleh reload kad Touch n Go anda di stesyen minyak Petronas berhampiran (sebelum) Jomalina.

Kalau anda reload Touch N Go di kedai seven eleven pun boleh tapi diaorang kenakan cas tambahan. Nanti kalau ada GST cas ni mungkin bertambah. Jadi reload dengan pihak Touch N Go lebih menjimatkan anda.

Yang best pakai smart tag ialah kemudahan pembayaran. Anda juga nampak bergaya bila potong Q dan terus mara ke depan sedangkan kereta lain yang mewah pun sedang terhegeh-hegeh beratur nak bayar guna duit tunai. Time ni anda rasa best sangat dan bebaloi pakai Smart Tag, walaupun kereta anda mungkin tak sehebat mana.
 
Untuk maklumat yang terkini dan update semasa, anda boleh juga ke laman FB mereka di link berikut iaitu laman Facebook rasmi mereka di  FB Touch N Go.  

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

yup... reload dekat atm pun boleh. prefer cimb bcoz no charge fee..